Nieuwsbericht

Systematische review: impact van COVID-19 lockdowns op snack- en alcoholconsumptie

1 juni 2021

Onderzoekers van verschillende wetenschappelijke instellingen uit Sri Lanka, Griekenland en Australië hebben een systematische review uitgevoerd naar de impact van COVID-19 lockdowns op snack- en alcoholconsumptie van jongeren (16-18 jaar) en volwassenen (18+). In totaal zijn 32 cross-sectionele onderzoeken geïncludeerd met samen 134.017 deelnemers. Uit dit onderzoek blijkt dat een deel van de deelnemers (18,9%-45,1%) aangaf meer te zijn gaan snacken tijdens de  lockdown. Een deel van de deelnemers gaf ook aan meer te zijn gaan drinken ( 10,4%-51%). De onderzoekers concluderen dat er gezondheidsconsequenties kunnen optreden als deze gedragingen ook na de lockdowns worden vastgehouden en dat hier aandacht voor moet zijn bij preventiewerkers en andere zorgprofessionals.

Bakaloudi, D. R., Jeyakumar, D. T., Jayawardena, R., & Chourdakis, M. (2021). The impact of COVID-19 lockdown on snacking habits, fast-food and alcohol consumption: A systematic review of the evidence. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), S0261-5614(21)00212-0. Advance online publication. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.04.020


Meer lezen over dit onderwerp