Nieuwsbericht

27.576 inschrijvingen voor IkPas

27 januari 2022

In 2022 hebben zich 27.576 mensen ingeschreven voor IkPas, waarvan de meesten deelnemer zijn van de lopende Dry January campagne. Door deel te nemen aan IkPas  zetten zij hun alcoholgebruik in januari op pauze.

IkPas wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl. Er worden jaarlijks verschillende campagnes georganiseerd. De bekendste campagne vindt plaats in januari, naar het voorbeeld van Engeland - Dry January genoemd. Ook zijn er campagnes tijdens de vastenperiode en campagnes gericht op ouderen (in samenwerking  met de ouderenbond KBO-PCOB). De deelnemers worden actief ondersteund bij het behalen van hun doelen.

Onderzoek heeft aangetoond dat relatief veel deelnemers positieve lichamelijke en mentale effecten ervaren: 62% geeft aan zich mentaal fitter te voelen, 64% geeft aan  beter "nee" tegen alcohol te kunnen zeggen en 32% valt af.

Uit de evaluatie van IkPas 2021 bleek dat zes maanden na de campagne de deelnemers gemiddeld 5 glazen alcohol per week minder dronken dan vóór de campagne (afname  van 31%).

IkPas


Meer lezen over dit onderwerp