Alcoholpreventie en het coronavirus (COVID-19)

Dit item maakt deel uit van dossier: Alcohol en het nieuwe coronavirus (COVID-19)
Ga direct naar achtergrondinformatie


Door het coronavirus (COVID-19) wordt face-to-face alcoholpreventie in de school- wijk-, werk- en zorgsetting (tijdelijk) bemoeilijkt, doordat scholen dicht waren, leerlingen thuisonderwijs kregen, de meerderheid van de werknemers/gevers thuis werkt en professionals in de zorg onder druk staan. Online/mobiele alcoholpreventie (e/m-Health) kan worden ingezet om het (tijdelijk) wegvallen van face-to-face alcoholpreventie op te vangen.

Onderstaand een overzicht van de beschikbare online alcoholinterventies met goede aanwijzingen voor effectiviteit voor de verschillende doelgroepen:

App die persoonlijk advies geeft over het alcoholgebruik van jongeren (15-24 jaar) en hen uitdaagt om minder te drinken in situaties waarin zij het moeilijk vinden om weerstand te bieden tegen alcohol.

Online programma (gratis) van 6 weken voor volwassenen om zelfstandig het alcoholgebruik te minderen of stoppen. Met een forum voor deelnemers.

Cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of stoppen. Met een zelftest wordt bekeken of de cursus aansluit op het drinkgedrag.


Gerelateerde pagina's

Nieuws


Laatst gewijzigd: vrijdag 10 april 2020 17:05