Alcohol en het coronavirus (COVID-19)

De uitbraak van het coronavirus brengt belangrijke zorg- en gezondheidsvragen met betrekking tot het gebruik van alcohol met zich mee. Dit dossier gaat dieper in op 5 thema's waarin de rol van de coronacrisis en alcohol wordt besproken: 1) de impact van corona op het alcoholgebruik, en risicogroepen, 2) de invloed van alcoholgebruik op de ernst van het ziekteverloop van COVID-19, 3) alcohol en beschikbaarheid, 4) alcoholschade aan anderen in de maatschappij, en 5) alcoholpreventie in tijden van de coronacrisis. Meer algemene informatie over COVID-19 is te vinden op de website van het RIVM. Hier vindt u ook veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus.

Wat doet de coronacrisis met ons alcoholgebruik en hoe kunnen professionals hier effectief op acteren? Lees het in onze infosheet Alcoholgebruik tijdens de coronacrisis - Wat je moet weten als professional.

Meer informatie en tips over waar gemeenten een belangrijke rol kunnen spelen ten tijden van de coronacrisis, is te vinden in het dossier 'Alcohol, gemeenten en het coronavirus (COVID-19)'.


Contactpersoon: Desirée Spronk